توافقنامهای با هدف معرفی و شناسایی فرصتهای فناورانه در حوزه توسعه فناوری صنعت برق و انرژی توسعه و رسوخ فناوری در صنعت برق و انرژی با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به نمایندگی خانم «دکتر شقایق حقجوی جوانمرد» رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور که در این توافقنامه بهاختصار «معاونت» نامیده میشود ازیکطرف، پژوهشگاه نیرو به نمایندگی آقای «دکتر مجید عمیدپور» رئیس پژوهشگاه نیرو، که در این توافقنامه بهاختصار «پژوهشگاه» نامیده میشود از طرف دیگر و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت برق و انرژی (نیرو) به نمایندگی آقای «مهندس سپهر برزی مهر» که در این توافقنامه بهاختصار «صندوق» نامیده میشود، به شرح ذیل منعقد شد.
متن این توافقنامه به شرح زیر است:
ماده ۱- هدف توافقنامه
این توافقنامه بهمنظور ارتقاء ظرفیتهای توسعه و رسوخ فناوری در صنعت برق و پیادهسازی اهداف ذیل منعقد میشود:
۱.۱- معرفی و شناسایی فرصتهای فناورانه در حوزه توسعه فناوری صنعت برق و انرژی
۱.۲- توسعه و رسوخ فناوری در صنعت برق و انرژی با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان
۱.۳- حمایت از فعالیتهای تحقیق و توسعه و تولید محصولات اولویت دار در حوزه صنعت برق و انرژی با هدف افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در این صنعت
۱.۴- ترویج و توسعه بازار محصولات دانشبنیان داخلی و ارتقاء ابزارهای مؤثر در حمایت از تولیدکنندگان
ماده ۲- موضوع توافقنامه (برنامه اقدام مشترک)
۲-۱- برنامهریزی و اجرای طرحهای توسعه فناوری و بومیسازی فناوریهای نوین و نوپا از طریق شرکتهای صنعتی و یا دانشبنیان با تمرکز بر بهرهمندی از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان در زمینههای:
• بهینهسازی و مدیریت مصرف انرژی
• اتوماسیون و هوشمندسازی شبکههای برق
• انرژیهای تجدیدپذیر
۲-۲ - برنامهریزی برای تعریف و اجرای سه همت (هزار میلیارد تومان) طرح و پروژه تحقیقاتی و فناورانه
ماده ۳- مدتزمان و اعتبار توافقنامه
زمان شروع همکاری مشترک از تاریخ امضای توافقنامه توسط طرفها و مبادله آن بوده و اعتبار آن به مدت سه (۳) سال شمسی تعیین میگردد. بدیهی است قراردادهایی که طی این مدت فیمابین طرفها منعقد میگردد تا پایان مدت آن قرارداد معتبر خواهند بود و در صورت رضایت طرفها قابل تمدید است.
ماده ۴- اقدامات طرفها
الف: اقدامات معاونت:
• پشتیبانی و حمایت از شرکتهای فعال در صنعت برق و انرژی کشور، شرکتهای دانشبنیان، واحدهای فناور و خلاق جهت توسعه فناوریهای نوین و ارتقای کیفی محصولات با اولویت نیازهای احصا و اعلامشده پژوهشگاه
یا سایر شرکتها و ذینفعان صنعت برق و انرژی کشور با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان
• برنامهریزی جهت تسهیل در اخذ مجوزهای تخصیص اعتبارات مالیاتی برای سرمایهگذاری شرکتها در فعالیت-های اولویتدار موضوع توافقنامه و حمایت از توسعه زیرساختهای مرتبط با تجهیز آزمایشگاههای مرجع
ب: اقدامات پژوهشگاه:
• احصا، مطالعه و اولویتبندی و معرفی طرحها و پروژههای اولویتدار صنعت برق و انرژی
• پشتیبانی فنی و آزمایشگاهی از طرحها و پروژههای تحقیقاتی و فناورانه مصوب
• تسهیل اخذ تأییدیههای استانداردی در صنعت برق از طریق تدوین استاندارد و انجام آزمونهای مرتبط در آزمایشگاههای مرجع داخلی
• حمایت از تجاریسازی و کاربست نتایج پروژههای فناورانه موضوع توافقنامه در صنعت برق و انرژی
ج: اقدامات صندوق:
• شناسایی و جذب شرکتهای صنعتی و یا دانشبنیان به منظور اجرای موضوع توافقنامه
• حمایت و مشارکت با شرکتهای صنعتی و یا دانشبنیان جهت بهرهمندی ایشان از اعتبار مالیاتی برای سرمایه-گذاری در فعالیتهای تحقیق و توسعه. پیشبینی میشود این منابع حدود ۷۰٪ منابع برآوردی بند ۲-۲ را تشکیل دهد.
• مشارکت، نظارت و حمایت در تهیه مطالعات بازار یا مطالعات فنی اقتصادی طرحها و پروژههای منتخب
• مشارکت در تجهیز آزمایشگاههای مرجع
• تأمین منابع مالی حمایتی جهت مشارکت و یا حمایت تسهیلاتی از شرکتهای صنعتی آورنده سرمایه در قالب مشارکت مدنی و یا وام از طریق منابع خود، منابع در اختیار معاونت، پژوهشگاه، سایر نهادها و یا صندوق بورسی. پیشبینی میشود این منابع ۳۰ درصد برنامه مالی بند ۲-۲ تشکیل را میدهد.
ماده ۵- روش اجرا (کمیته راهبری)
بهمنظور پیشبرد و نظارت بر حسن اجرای این توافقنامه، کمیته راهبردی متشکل از یک نفر نمایندهی تامالاختیار طرفها تشکیل میشود. این کمیته با برگزاری جلسات منظم روند اجرای توافقنامه و عمل به اقدامات طرفها را رصد و پیگیری میکند و در خصوص موضوعات همکاری جدید برنامهریزی مینماید.
تبصره ۱- طرفها موظفاند یک هفته پس از انعقاد توافقنامه، نمایندگان خود را بهصورت مکتوب بهطرف دیگر معرفی نمایند.
تبصره ۲: مرکز برای اجرای مفاد این توافقنامه از ظرفیتهای ستادهای توسعه فناوری ذیل خود استفاده خواهد کرد.
تبصره ۳- مسئولیت برگزاری جلسات مشترک و پیگیری اجراییسازی مفاد توافقنامه بر عهده نماینده معاونت است.
ماده ۶- تأمین اعتبارات و هزینهها
تعیین میزان حمایت هریک از طرفها در اجرای هر یک از پروژهها و خدمات مصوب در قالب قراردادهای جداگانه و براساس روال اداری طرفها و با نظارت کمیته راهبری موضوع ماده پنج (۵)، تعریف و تعیین خواهد شد.
ماده ۷- برنامه اجرایی:
• شناسایی پروژههای توسعهای: انجام فراخوان، دعوت، برگزاری نشست و بکارگیری شتابدهندهها و یا توسعهدهندگان در تعریف پروژههای توسعهای دانش پایه از سوی صنایع (مجری: صندوق، زمان: ۲ ماه)
• تدوین پروژههای تحقیق و توسعه شامل: موضوع، برنامه زمانبندی، مجری، توجیه فنی اقتصادی، برآورد ریالی و نحوه تأمین و… (مجری: صندوق و صنایع با همکاری پژوهشگاه، زمان: ۲ ماه)
• تصویب پروژهها: برگزاری جلسات کارگروه (مجری: کارگروه، زمان: ۱ ماه)
• تسهیل در اخذ مجوز تخصیص اعتبار مالیاتی (مجری: معاونت، زمان: ۲ ماه)
• تدوین الگو و فرآیند اجرایی کار برای سالهای بعد، تهیه ضوابط و دستورالعملهای حمایتی، اخذ مجوزهای تکمیلی و اسناد پشتیبان برای تسهیل و توسعه موضوع توافقنامه (مجری: کارگروه، زمان: ۶ ماه)
• تجهیز آزمایشگاههای مرجع مرتبط با طرحهای فناورانه مصوب (مجری: پژوهشگاه و معاونت)
• توسعه زیرساخت و شکلدهی عملیات اجرایی به صورت الکترونیکی و برخط جهت سالهای آتی و جذب حداکثری شتابدهندهها و مراکز نوآوری و مشاورین فناوری در فرآیندهای شناسایی و اجرایی (مجری: صندوق)
ماده ۸- حفظ محرمانه بودن
• طرفها تعهد نمودند کلیه توافقات و مفاد این توافقنامه و اسناد و مدارک مربوطه و فایلهای اطلاعاتی و تراکنشهای ارسالی فیمابین محرمانه بوده و هیچیک از طرفها حق ندارند آنها را در اختیار افراد غیرمجاز قرار دهند بهجز مواردی که طرفها قانونی و یا بر اساس دستور قضایی ملزم به ارائه اسناد و مدارک میشوند.
• طرفهای توافقنامه مسئول هرگونه افشای غیرمجاز که موجب ایراد خسارت مادی یا معنوی بهطرف مقابل شود، خواهند بود. تعهد بر محرمانه نگهداشتن این توافقنامه حتی پس از فسخ آن به عهده طرفها توافقنامه است.
ماده ۹- شیوه حل اختلاف
در صورت بروز اختلاف میان طرفها در خصوص اجرای توافقنامه، مراتب از طریق گفتگو و مذاکره میان طرفها مورد حلوفصل قرار خواهد گرفت. در غیر اینصورت موضوع از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیری خواهد شد.
ماده ۱۰- مواد و نسخ توافقنامه
این توافقنامه در ده (۱۰) ماده و سه (۳) تبصره در تاریخ سهشنبه ۱۷/۱۰/۱۴۰۲ در سه نسخه تنظیم و بین طرفها امضا و مبادله گردیده و تمامی نسخ از نفوذ و اعتبار یکسان برخوردار میباشند.