تاریخچه کنفرانس
دراوایل سال ۱۳۶۸ ودرجریان برگزاری چهارمین کنفرانس بین المللی برق فکر برگزاری کنفرانس مستقلی درخصوص شبکه های توزیع نیروی برق توسط زنده یاد اقای دکترقدرت الله حیدری مطرح وبه اقای مهندس محمد ملاکی مدیر عامل وقت شرکت توانیرپیشنهاد گردیدکه بعد ازموافقت ایشان مقرر گردید دبیرخانه کنفرانس بین المللی برق که در ان موقع با مسئولیت زنده یاد اقای دکتر قدرت الله حیدری اداره میگردید نسبت به اجرایی نمودن ان برنامه ریزی لازم را انجام دهند.
پس از تصویب برگزاری این کنفرانس طی نامه هایی از دست اندرکاران شرکت های برق نسبتش به چگونگی و محل برگزاری کنفرانس نظرخواهی شد ودر اوایل سال ۱۳۶۹ این نتیجه حاصل شد که کنفرانسی تحت عنوان کنفرانس شبکه های توزیع نیروی برق در اردیبهشت ۱۳۷۰ در ایران برگزار گردد که پس از مذاکرات انجام شده بین مرحوم دکترقدرت الله حیدری و اقای مهندس حسین لوائی و دکتر فریبرز موجی مقرر شهرستان بندرانزلی به عنوان محل برگزاری اولین کنفرانس انتخاب گردید.
خوشبختانه اولین کنفرانس با استقبال بسیارخوب کارشناسان و مسئولین شرکت های برق قرار گرفت و حضور یک گروه ۸۰۰ نفری در این کنفرانس مایه ی دلگرمی و تشویق مسئولین اجرایی دبیرخانه کنفرانس بین المللی برق گردید تا با تجارب مفیدی که از برگزاری اولین کنفرانس حاصل شد دومین کنفرانس را برنامه ریزی نمایند کنفرانس دوم تا پنجم نیزبا یک برنامه منسجم در استان های اصفهان .فارس .هرمزگان و خراسان برگزار و مقرر شد ششمین در اردیبهشت ماه ۱۳۷۵ در شهرستان بابلسر استان مازندران برگزارگردد.
اما در شرایطی که کلیه اقدامات لازم جهت اجرای این کنفرانس انجام شده بود یک هفته قبل از برگزاری ان اجرای این کنفرانس به اینده نامعلومی موکول شد ماه ها بعد از توقف برگزاری ششمین کنفرانس شبکه های نیرو مقالات پذیرفته شده در این کنفرانس همزمان با برگزاری دوازدهمین کنفرانس بین المللی برق در سالن های جداگانه ای ارائه گردید .
از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۸۱ برگزاری این کنفرانس متوقف گردید اما زنده یاد دکتر قدرت الله حیدری پایه گذار این کنفرانس موضوع برگزاری مجدد ان را در بهمن ماه سال ۱۳۷۹ در یکی ار جلسات هیئت مدیره انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران مطرح نمود و بر مبنای این پیشنهاد مقرر گردید کنفرانس شبکه های توزیع نیرو با همان سبک گذشته و با مدیریت ایشان که دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران نیز بوده اند ، فعالیت خود را از سر گیرد.
مرحوم دکتر حیدری پس از انجام مطالعات و بررسی های لازم پیشنهاد خود را در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ به هیئت مدیره انجمن ارائه داده اند. در این پیشنهاد آقایان مهندس احمد شکوری و مهندس احمد فریدون درافشان رئیس و دبیر انجمن مهندسین شاخه تهران به عنوان مسئولین کنفرانس انتخاب شده اند. خوشبختانه بعد از ۶ سال وقفه ، هفتمین کنفرانس با حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۱ در سالن کنفرانس پژوهشگاه نیرو برگزار گردید و از آن سال به بعد این کنفرانس با یک برنامه منسجم هر ساله در تهران و شهرستان های مختلف کشور برگزار می گردد ضمن اینکه در تمام این مدت زنده یاد دکتر قدرت اله حیدری هماهنگی این کنفرانس ها را به عهده داشته اند که در ادامه به محل و زمان برگزاری ۲۱ کنفرانس گذشته و اسامی مسئولین کلیدی کنفرانس ها اشاره میگردد.
محورهای علمی بیست و ششمین کنفرانس توزیع برق
- مدیریت مصرف
- مدیریت بار و تقاضا
- تلفات شبکه های توزیع
- اتوماسیون شبکه های توزیع
- شبکه های هوشمند توزیع
- انرژی های تجدید پذیر و تولید پراکنده
- تجهیزات شبکه های توزیع
- کیفیت توان در شبکه های توزیع
- قابلیت اطمینان در شبکه های توزیع
- برنامه ریزی، طراحی و نظارت شبکه های توزیع
- بهره برداری شبکه های توزیع
- حفاظت شبکه های توزیع
- مدیریت بحران و پدافند غیرعامل
- مطالعات اجتماعی و محیط زیست
- فناوری اطلاعات و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS )
- توانمند سازی نیروی انسانی
- خدمات مشترکین
- اقتصاد و ساختار توزیع برق
- بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE ) توزیع
- تاب آوری شبکه های توزیع
- کسب و کار توزیع-بورس و بازار خرده فروشی
حامیان
